Nyttiga och goda kakor!

Hade inget att göra innan så jag gjorde lite goda sesamkakor, men jag gjorde om de lite så vi inte hade så mycket sesamfrön så jag la i solrosfrön istället.
Såhär gör man med sesamfrön i:
Ca 20 st.
3 dl oskalade sesamfrön (t ex Saltå Kvarn) Det går givetvis också bra med skalade
2 dl kokosflingor
1 dl flytande honung
1 krm salt
1, Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Stek på medelvärme under omrörning tills kokosen och sesamfröna rostats och honungen karamelliserats. Det är viktigt att honungen karamelliseras ordentligt, annars blir kakorna sega istället för knapriga. Rör runt ca 8-10 min. Se till att det inte bränns.
2, Häll upp blandningen på bakplåtspapper och lägg ytterligare ett bakplåtspapper över. Tryck ut massan och kavla till ca 1/2 cm tjocklek.
3, Låt svalna och stelna. Bryt sönder i kakor och förvara i en lutfttät burk.
Kommentarer
Trackback